Eurocompost banner

FAQ

1. Moet je na een tijdje schors vervangen?

Doordat schors composteert moet men in normale omstandigheden bij een laagdikte van 5 – 10 cm, iedere twee tot drie jaar een laagje aanvullen. Door echter jaarlijks een nieuw laagje (± 2 cm) aan te brengen, blijven de perken een frisse aanblik tonen.

terug naar boven

2. Wat te doen voor je schors aanbrengt ?

Eerst al het onkruid verwijderen, eventueel anti-worteldoek leggen. Indien nodig bemesten. Naderhand pas schors aanbrengen.

terug naar boven

3. Hoe kan je dat hardnekkige onkruid de baas ?

Desnoods verdelgen met herbicide. Als bodemafdekkend middel schors gebruiken dat de onkruidgroei belemmert.

terug naar boven

4. Ik heb kleine hoeveelheden sierschors nodig. Waar vind ik die ?

Sierschors kan al vanaf een halve m³ los afgehaald worden met de aanhangwagen. Ook hebben we schorsen verpakt in zakken van 70 l. Big Bags met inhoud van 1 m³ kunnen ook afgehaald worden.

terug naar boven

5. Wat is het voordeel van schors ?

Het gebruik van boomschors gaat uitdroging van de grond tegen en beschermt de bodem tegen vorst en erosie door wind en regen.

terug naar boven

6. Help ! Ik zie het gras niet meer tussen het mos ?

Tuincompost is een product ter algemene verbetering van de grond en dient dus steeds gemengd te worden met de grond. Het mag m.a.w. nooit gebruikt te worden om rechtstreeks in te planten of te zaaien. Bij aanleg van gazons werkt men met een laag van 5 cm en men freest de compost er onder. Zodoende wordt de structuur verbeterd en bevordert men de wortelontwikkeling van de gewassen.

terug naar boven

7. Waarmee kan ik best een nieuw gazon aanleggen ?

Tuin en gazonmix is een mengsel van tuincompost, zwarte grond, wit zand en champignonmest dat geschikt is voor de aanleg van gazons, perken en het vullen van plantgaten en –sleuven. Men kan direct na het uitspreiden rechtstreeks in de Tuin & Gazonmix zaaien of planten. Voor de aanleg van gazons steeds een in de handel verkrijgbare gazonmeststof toedienen volgens de voorschriften van de fabrikant.

terug naar boven

8. Wat zijn Colored Chips precies ?

Colored Chips worden geproduceerd van naaldhoutchips. Dit is een restproduct van de zagerijen zodat er geen extra bomen voor gekapt dienen te worden.

terug naar boven

9. Zijn Colored Chips schadelijk voor het milieu ?

De kleuren rood, bruin, donker bruin, goud en ceder zijn op basis van ijzeroxide. Dit is een natuurlijke delfstof en is niet schadelijk voor het milieu, mens en dier.

terug naar boven

10. Hoe gebruikt men Colored Chips ?

Colored Chips is de meest ideale bodembedekker voor in uw tuin. Deze beschermt uw planten tegen droogte en vorst en voorkomt op een natuurlijke wijze onkruidgroei. U hoeft enkel een laag van 5 à 7 cm open te spreiden en U bent verlost van onkruidgroei voor langere tijd.

terug naar boven